Top Panel
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...


PROGRAM IZOBRAZBE U PODRUČJU JAVNE NABAVE
– Ciklus 2/2020.
od 1. do 5. lipnja 2020.
Narodne novine d.d. ovlašteni su nositelji programa izobrazbe u sustavu javne nabave. Ministarstvo gospodarstva je 2018. godine izdalo rješenje o ovlaštenju Klasa: UP/I-406-01/12-01/03; Urbroj: 526-06-02-02-02/1-18-21, s rokom važenja do 30. travnja 2021.
Narodne novine d.d. vode se u Registru nositelja programa izobrazbe pod Evidencijskim brojem 2.
Program izobrazbe provode treneri javne nabave. Niže se nalazi program rada kao i popis svih održanih ciklusa programa izobrazbe.
⦁ Ciklus 2/20 – 1. do 5. lipnja 2020. 
Program se provodi u Zagrebu, u prostorijama Narodnih novina d.d., Savski gaj, XIII. put 6  (parkirna mjesta osigurana).
Kotizaciju od 2.880,00 kuna (PDV nije uključen u cijenu) po sudioniku, koja uključuje:
– sudjelovanje u radu savjetovanja i materijale,
– okrjepu i topli obrok (izbor između 3 obroka dnevno)
molimo uplatiti na IBAN žiro-računa Narodnih novina d.d. broj HR3623400091500243194, poziv na broj 03 OIB tvrtke/ustanove, svrha doznake IME i PREZIME sudionika. 
Zbog ograničenog broja sudionika potvrdu o sudjelovanju na izobrazbi zaprimit ćete elektroničkim putem. U slučaju popunjenosti, bit ćete obaviješteni o sljedećim terminima održavanja edukacije. 
Kotizacija se mora uplatiti prije početka programa izobrazbe, a potvrdu o uplati valja poslati telefaksom na br. (01) 6652 828 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sudionicima koji su bili prisutni na najmanje 75% propisanog trajanja izdaje se potvrda o pohađanju Programa izobrazbe s kojom se može pristupiti polaganju ispita za stjecanje certifikata u području javne nabave.
Narodne novine d.d. sve programe edukacije organiziraju strogo poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke koje su na snazi u trenutku održavanja izobrazbe.

Program rada-usavršavanje

Program rada

U Prilozima materijali za 30. sjednicu Općinskog vijeća Općine Rakovica. 

POZIV

MATERIJALI 

OBAVIJEST

OBRAZAC

 

U prilogu se nalazi tekst Javnog natječaja za zakup javne površine za postavu kioska i uz njega pomoćnih objekata ili naprava u Rakovici.

JAVNI NATJEČAJ

Karlovačka županija objavljuje Javni poziv za mogućnost podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi nakon 19. ožujka 2020. godine pa nadalje.

Zahtjev se podnosi Karlovačkoj županiji, Upravnom odjelu za hrvatske branitelje i zdravstvo, do 25. dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec (prvi zahtjevi se podnose do 25. lipnja 2020. godine za isplatu novčanih potpora za mjesec svibanj 2020. godine, i tako nadalje za naredne mjesece).

Odluka o dodjeli novčane potpore obiteljima s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 nalazi se na linku, a obrazac zahtjeva s izjavom i popisom dokumentacije koju treba priložiti može se preuzeti na linku

Popunjeni i potpisani zahtjevi i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se elektroničkim putem na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na adresu Karlovačka županija, Upravni odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo (s naznakom - Za novčanu potporu za obitelji s djecom), Vraniczanyeva 4, Karlovac, a sve informacije dostupne su putem telefona na broju 047/656-333, 656-164 ili 656-156.

Uz zahtjev za novčanu potporu za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi, od 19. ožujka 2020. godine pa nadalje, podnositelj zahtjeva je obvezan uz zahtjev priložiti slijedeću dokumentaciju:

Preslika obje strane osobne iskaznice za svakog člana kućanstva (ukoliko dijete nema osobnu iskaznicu, navesti OIB djeteta)

Potvrda o primanjima za svakog člana kućanstva i to (ovisno o kućanstvu):

- platne liste za zaposlene članove zajedničkog kućanstva za mjesec veljaču i ožujak 2020. godine te za mjesec za koji se traži novčana potpora

- potvrda o visini mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za mjesec za koji traži novčana potpora (ukoliko je član kućanstva korisnik mirovine)

- potvrda o visini rodiljne ili roditeljske potpore Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za mjesec za koji traži novčana potpora (ukoliko je član kućanstva korisnik rodiljne ili roditeljske potpore)

- Obrazac izjave na zahtjevu

- Preslika tekućeg ili zaštićenog računa (IBAN), na koji podnositelj zahtjeva želi da mu se isplati novčana potpora za obitelji s djecom

 -Ostala dokumentacija, po potrebi.

 Ovo tijelo će po službenoj dužnosti od nadležnih tijela pribaviti potvrdu da je podnositelj zahtjeva (i/ili član zajedničkog kućanstva) prijavljen kao nezaposlena osoba za trajanja epidemioloških mjera ili je njegov poslodavac korisnik mjere za očuvanje radnih mjesta, od 19. ožujka 2020.godine pa nadalje te da li prima novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili potvrdu o radnom stažu od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ukoliko nije u evidenciji nezaposlenih osoba).

Tekst Javnog poziva:

https://www.kazup.hr/upravni-odjeli-i-sluzbe/vijesti/1002076-mjere-pomoci-uslijed-covida-19-novcana-potpora-za-obitelji-s-djecom.html

 

Grad Duga Resa partner je na provedbi projekta DelFin CE 1374 – „Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama“ u okviru programa Interreg Središnja Europa 2014.-2020., sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je predstaviti i promovirati model društvenog poduzetništva u ruralnim područjima s ciljem unaprjeđenja ekonomske situacije te uvođenja društvenih inovacija. Više o projektu možete saznati na poveznici DelFin.

U sklopu projekta pokreće se devetomjesečni pilot program potpore za društvene poduzetnike i njihove poslovne ideje i projekte s pozitivnim društvenim i/ili okolišniim utjecajem te pozivamo zainteresirane društvene poduzetnike s područja Karlovačke županije, koji imaju poduzetničku ideju, žele je razvijati i potrebna im je podrška, da se uključe u program i ojačaju svoje kapacitete.

Slijedom navedenog raspisuje se Javni poziv za prijavu u program inkubacije za društvene poduzetnike sa područja Karlovačke županije, namijenjen postojećim društvenim poduzećima, onima koji žele u svoje poslovanje uključiti mjere društvenog poduzetništva kao i svima koji imaju poduzetničku incijativu, a nemaju registriran pravni oblik.

Informacije o programu podrške za društvene poduzetnike i načinu prijave mogu se preuzeti sa stranice Grad Duga Resa .

Napominjemo da je rok za prijavu 5. lipnja 2020. Program je besplatan za sve sudionike.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati:

 

Ana Dropulić

091 308 7805

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Radovi koji su bili najavljeni za danas,12. svibnja 2020. zbog kojih bi bila obustavljena isporuka vode za naselja Grabovac (uz cestu D1), Irinovac, Drežnik Grad i Sadilovac zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgađaju se za sutra, 13. svibnja 2020. Na istim lokacijama biti će obustavljena isporuka vode u vremenskom periodu od 09-13 sati.  

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Svečana zastava

 

VIZIJA OPĆINE RAKOVICA 2016.-2020. 
Vizija Općine Rakovica je osigurati stalan rast i razvoj gospodarstva, razvoj turizma, obrazovanja, infrastrukture i poduzetništva kroz racionalno korištenje proračunskih sredstava i optimalnim iskorištavanjem vanjskih izvora financiranja kako bi se ostvario ukupni rast i razvoj ovoga područja te povećao standard življenja
 
 

STRATEGIJA RAZVOJA OPĆINE RAKOVICA 2011. - 2015.

Europe for Citizens

                                                  

Planovi naselja

Lijevi Drop

Dimnjačar

Koncesionirani dimnjačar za općine Rakovicu je obrt Energon.

Kontakt telefon: 634-978; ili: 421-313; Mob: 091/577-3695.

Odvodnja

OBRT ZA USLUGU ČIŠĆENJA I ODVOZ FEKALIJA, Dobrinska ulica 13, Ogulin

vl. Mišel Grdešić, 091/530-0011, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odvoz komunalnog i glomaznog otpada

Poslove odvoza komunalnog i glomaznog otpada obavlja Spelekom d.o.o. za komunalne usluge.

Kontakt telefon: 784 - 101.

Vodoopskrba

Poslove vodoopskrbe obavlja Spelekom d.o.o. za komunalne usluge.

Kontakt telefon: 784 - 101

Šumarija

Šumarija Rakovica;

Kontakt telefon: 784 - 009

OŠ Eugena Kvaternika

Osnovna Škola Eugena Kvaternika, Rakovica;

Kontakt telefon: 784 - 016

Ambulanta Rakovica

Ordinacija primarne zdravstvene zaštite Rakovica;

Kontakt telefon: 784 067;

Radno vrijeme: Parnim datumima ujutro, neparnima popodne.

Stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija Rakovica;
Kontakt telefon: 784 - 313.

Radno vrijeme: Parnim datumima ujutro, neparnim datumima popodne.                   

Pošta Rakovica

Poštanski ured 47245 Rakovica;

Kontakt telefon: 628-029

PŠ Braće Pavlić

Područna škola braće Pavlić, Drežnik Grad;

Kontakt telefon: 801 - 964

Matični ured

Matični ured Slunj - Matično područje Rakovica;

Kontakt telefon: 784 - 008; Fax: 784 - 039.

 

 

 

 

 

 

Poljoprivredna savjetodavna služba

Poljoprivredna savjetodavna služba

Kontakt telefon: 777-447

DVD Rakovica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakovica;

Kontakt telefon: 098/ 373 - 511

DVD Drežnik Grad

Dobrovoljno vatrogasno društvo Drežnik Grad;

Kontakt telefon: 099/ 2131 - 682

LD Golub

Lovačko društvo Golub
Predsjednik gosp. Milan Bićanić, mob: 098/517 - 249;
Tajnik gosp. Ivica Turkalj, mob: 098/634 - 290.

LD Medvjed

Lovačko društvo Medvjed
Predsjednik gosp. Filip Franjković, mob: 098/ 246 - 909;
Tajnik gosp. Petar Hodak, mob:

Javnobilježnički ured

Martina Naletilić, Trg Franje Tuđamana 8
 tel: 047 400 008
 Radno vrijeme:

Ponedjeljak, srijeda i četvrtak
od 09:15 do 14:00

Utorkom  i petkom

ured neće biti otvoren za stranke.

ŽUPNIK

DON MATE KUJUNDŽIĆ

098/943-9363

 

OGLASNA PLOČA

GROBLJA, UKOPI, MRTVAČNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turistička zajednica

 

Razvojna agencija Karlovačke županije

Radio Slunj