Top Panel
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

OBAVIJESTI I UPUTE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

  • Obavještavamo sve stanovništvo da temeljem Odluke Stožera CZ o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19.ožujka 2020., stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz predmetne odluke, kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.
  • Stožer civilne zaštite Općine Rakovica osigurava kontakt e-mail za građane, na koje će građani moći upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima. Kontakt e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Na upite građana, odgovori će biti dostavljeni svakim danom u vremenu od 08,00 h do 15,00 h.
  • ODLUKA O PROGLAŠENJU ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA (NN 32/2020) - "Uslijed posebnih okolnosti odnosno događaja ili određenog stanja koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu, moguće je da ovlaštene pravne i fizičke osobe za provedbu izobrazbe na zahtjev obveznika izobrazbe administrativno produže valjanost iskaznice na dodatnih šest mjeseci, bez pohađanja dopunske izobrazbe."
  • POJAŠNJENJE ZA AUTOMEHANIČARSKE USLUGE - "Automehaničarske usluge ne podrazumijevaju bliski kontakt s klijentima na način kako ga ostvaruju navedeni primjeri u odluci (frizeri, brijači, pedikeri...). Rad trebaju uskladite sa preporukama Stožera CZ RH i HZJZ uz upotrebu zaštitne opreme i sredstava te strogog pridržavanje mjera socijalnog distanciranja koje nalažu izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru." 

  

ŽUPNIK

DON MATE KUJUNDŽIĆ

098/943-9363

 

OGLASNA PLOČA

GROBLJA, UKOPI, MRTVAČNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turistička zajednica

 

Razvojna agencija Karlovačke županije

Radio Slunj