Top Panel
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

PRIOPĆENJE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE RAKOVICA

Prateći nastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, a i u svijetu po pitanju širenja epidemije koronavirusa SARS-CoV-2, dužni smo Vas obavijestiti o zaključcima sastanaka sa Stožera civilne zaštite sa viših razina.

Izdana je naredba da se otkazuju ili odgađaju sva javna okupljanja bila u zatvorenom ili otvorenom prostoru na kojima predviđaju veći broj osoba.

Odgađaju se sve planirane godišnje skupštine svih Udruga i Ustanova do 31. ožujka, a moguće i nakon toga.

Također se do 31. ožujka odgađaju sva sportska natjecanja.

Osnovne i srednje škole, te vrtići, od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., nemaju nastavu iduća dva tjedna. Organizirati će se online praćenje nastave, a ukoliko netko nema kome povjeriti dijete na čuvanje, može ga dovesti u školu ili vrtić, gdje će se nastavnici organizirati oko nadzora.

Dozvoljena su obiteljska okupljanja do 100 ljudi.

Ukoliko netko primijeti simptome koronavirusa (informacije na http://www.zjzka.hr/), nikako se ne preporuča da ide osobno doktoru, nego je obavezan nazvati broj 098 247 630 (kontakt u Zavodu), te informirati službenika o simptomima i čekati daljnje upute. Najbitnije je da za početak osobe sa potencijalnim simptomima budu u kućnoj izolaciji. Osobe koje su u kućnoj izolaciji će nadzirati MUP RH, odnosno na našem području službene osobe PP Slunj.

Obzirom da na današnji dan imamo 29 slučajeva u Hrvatskoj, nema razloga za paniku, te molimo građane da istu ne podižu raznoraznim objavama na društvenim mrežama ili u kuloarima kao što imamo nekoliko slučajeva u RH. Napomena Stožera civilne zaštite RH i MUP RH je da je namjerno širenje i prenošenje zaraznih bolesti kažnjivo sa 3 godine zatvora, a namjerno širenje dezinformacija kažnjivo sa do 30 dana zatvora.

Bilo je upita za održavanje mise, ali još uvijek nemamo službenu obavijest sa uputama.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE RAKOVICA

Mihovil Bićanić, načelnik Stožera

ŽUPNIK

DON MATE KUJUNDŽIĆ

098/943-9363

 

OGLASNA PLOČA

GROBLJA, UKOPI, MRTVAČNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turistička zajednica

 

Razvojna agencija Karlovačke županije

Radio Slunj